Websites: Guido Louman | YouTube | LinkedIn | Facebook | XContestAction Pilots Paragliding

Is schermvliegen gevaarlijk?

Niet alles in de lucht is eenvoudig zichtbaar of voorspelbaar, ook door een menselijke fout of onjuiste beoordeling van de situatie kunnen er ongevallen gebeuren. Het karakter van de sport brengt met zich mee dat de gevolgen van deze voorvallen ernstig van aard kunnen zijn. Paragliden is wat dat betreft een sport die - net als andere actieve sporten - risico's met zich meebrengt en gevaarlijk is wanneer veiligheidsregels niet in acht worden genomen; de unieke vrijheid van het vliegen vereist daarom veel zelfdiscipline.

Quote: "Truly superior pilots are those who use their superior judgment to avoid those situations where they might have to use their superior skills."

Het is voor de piloot belangrijk zijn grenzen te kennen en daarmee op de juiste manier om te gaan. De piloot zal zelfstandig moeten kunnen beslissen waar, wanneer en onder welke omstandigheden verantwoord gevlogen kan worden. Met een goede theoretische en praktische kennis kan dit weloverwogen gebeuren, het is dan ook zeer belangrijk daarvoor een goede vliegopleiding te volgen. Uiteindelijk kan dit leiden tot een goed opgeleide piloot die in staat en (middels brevetten) bevoegd is zelfstandig te vliegen. De piloot kan kiezen tussen verschillende klassen schermen: de klasse waarin een scherm is ingedeeld geeft de mate van (passieve) veiligheid van een scherm weer (een maat voor het niveau van de vaardigheden van de piloot die nodig zijn voor het veilig besturen van het scherm). Paragliding is een risicosport maar wanneer je geen onnodige risico's neemt kunnen deze risico's worden beperkt.

Quote: "It's better to be on the ground wishing you were up there flying than being up in the air wishing you were on the ground!"

Bij het paragliden wordt over het algemeen gebruik gemaakt van een vlieghelm en noodparachute. Het harnas is uitgerust met protectie op de rug (dik foampakket of airbag) en in sommige gevallen ook protectie aan de zijkant.

photo: Thomas Beyhl
Foto: Thomas Beyhl

Tegenwoordig worden ook speciale zekerheidstrainingen/SIV-trainingen (SIV = Simulation d’Incidents en Vol) aangeboden waarbij vliegsituaties worden gesimuleerd die je tijdens een vlucht kunnen overkomen door thermiek en turbulenties ('een slipcursus in de lucht'), hierbij leert de piloot onveilige vliegsituaties te herkennen en corrigeren. Deze praktijkoefeningen worden op grote hoogte boven water uitgevoerd met een speedboot standby.

Guido Louman - shrimp stall

(In 2008 schreef ik naar aanleiding van mijn eerste PT/SIV-training een artikel genaamd 'Performance Training en Veiligheidstraining - Na vliegangst het vliegplezier weer terug' welke verscheen in B-Lijn 35/2009, het officiële tijdschrift van de afdeling Schermvliegen van de KNVvL.)

Angelo Crapanzano: "Aviation has made the world much smaller, but it is hard to miss it if you fall!"