Websites: Guido Louman | YouTube | LinkedIn | Facebook | XContestAction Pilots Paragliding

DownloadsParagliding

Fieldcards (gebruikershandleidingen)

Bräuniger IQ Comfort Gebruiksaanwijzing NL (PDF)

De gebruikershandleiding van de Bräuniger IQ Comfort vertaald in het Nederlands.

Bräuniger IQ Comfort fieldcard (PDF)

Samenvatting van de gebruikershandleiding van de Bräuniger IQ Comfort die dubbelzijdig op één A5 pagina kan worden afgedrukt en gelamineerd gemakkelijk meegenomen kan worden in de vlieguitrusting.

K-Po MT-2000L / Intek MT2000-L / DNT XLP77 fieldcard (PDF)

Samenvatting van de gebruikershandleiding van de K-Po MT-2000L / Intek MT2000-L / DNT XLP77 die dubbelzijdig op één A5 pagina kan worden afgedrukt en gelamineerd gemakkelijk meegenomen kan worden in de vlieguitrusting.

Paragliding en GPS

Garmin Custom Waypointsymbolen

Garmin Custom Waypointsymbolen voor paragliding (diverse BMP-bestanden in één ZIP-bestand) voor Garmin Mapsource en de Garmin GPS, uitleg is te vinden op de pagina 'Eigen aangepaste waypointsymbolen (Custom Waypoint Icons)'.

Vliegstekkeninfo diverse landen (Google Earth)Luchtruimindeling NL (voor GPS)

Volgt nog.

Luchtruimnaderingsalarmsignalen

Volgt nog.
Uitleg is te vinden op de pagina 'Luchtruimindeling & GPS: luchtruimnaderingsalarmsignalen'.

Vlieggebied soarstek Zoutelande (Google Earth)

Volgt nog.

Vlieggebied soarstek Zoutelande (luchtruimnaderingsalarmsignalen)

Uitleg is te vinden op de pagina 'Luchtruimindeling & GPS: luchtruimnaderingsalarmsignalen'.

Vlieggebied soarstek Zoutelande (Garmin GPS)

Volgt nog.Civiele Techniek

Afstudeeronderzoek

'Realistische simulatie vervormingen uitbouwbruggen, Vergelijking Eurocode met huidige ontwerpeisen' (PDF)
Afstudeeronderzoek dat ik in 2004 bij de afdeling Bouwspeurwerk van de Bouwdienst Rijkswaterstaat te Utrecht heb verricht ter afsluiting van mijn studie Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft.


Opslaan van bovenstaande bestanden

Microsoft Internet Explorer

Als je een bestand met de Internet Explorer-browser wilt downloaden, klik je met de rechtermuisknop op de hyperlink en selecteer je in het verschenen snelmenu Doel opslaan als....


Mozilla Firefox

Als je een bestand met de Firefox-browser wilt downloaden, klik je met de rechtermuisknop op de Hyperlink en selecteer je in het verschenen snelmenu Koppeling opslaan als....


Apple Safari

Als je een bestand met de Safari-browser wilt downloaden, klik je met de rechtermuisknop op de hyperlink en selecteer je in het verschenen snelmenu Download gekoppeld bestand als....

Bij Macs die reageren op een enkele muisklik houd je de Ctrl-toets ingedrukt terwijl je op de hyperlink klikt.

Uitpakken van gecomprimeerde ('ingepakte') bestanden

Ingepakte/gecomprimeerde bestanden (zoals *.ZIP of *.RAR) kunnen bijvoorbeeld worden uitgepakt met het gratis programma 7-Zip.
Dropbox

Dropbox Voor het online plaatsen, delen van bestanden en het automatisch gesynchroniseerd houden van bestanden tussen verschillende PC's maak ik regelmatig gebruik van Dropbox. Dropbox

Dropbox maakt het heel eenvoudig om bestanden te delen met al je computers en vrienden. Het werkt als een gewone map (de Dropbox-map) die je kunt plaatsen ergens op je computer, zodra je een bestand in deze Dropbox-map stopt word hij direct geüpload (gesynchroniseerd met de Dropbox-server). Deze bestanden kun je vervolgens weer delen met anderen die je eenvoudig kunt uitnodigen voor een bepaalde map, wat erg handig kan zijn als je gezamenlijk aan een project werkt. Ook is het mogelijk bestanden in een publieke map te zetten waardoor deze bestanden voor iedereen vanaf internet toegankelijk zijn.
Alle bestanden zijn ook online toegankelijk door middel van een eenvoudig te gebruiken web interface die ook een galerij functie biedt om makkelijk en snel je foto’s te laten zien. En als je per ongeluk iets weg gooit kun je het altijd weer ongedaan maken, dus je bestanden zijn altijd veilig.
Iedereen kan gratis een Dropbox-account aanmaken (te gebruiken met Windows, Mac en Linux) met 2GB gratis opslag. Wanneer je Dropbox via deze uitnodiging installeert dan levert mij en jou dat 250MB extra opslagcapaciteit op (tot totaal 3GB)!