Websites: Guido Louman | YouTube | LinkedIn | Facebook | XContestAction Pilots Paragliding

Na jaren fanatiek te hebben gevliegerd ben ik in 1999 via een intoductiecursus in aanraking gekomen met paragliding. Sinds dat moment staan de meeste vakanties in het teken van paragliding en probeer ik daarnaast ook in de weekends - als het weer meezit - zoveel mogelijk te vliegen: op het lierveld (met ons team Action Pilots Paragliding), af en toe aan aan de kust of een dagje België/Frankrijk. Ik - d.m.v. verschillende brevetten - bevoegd zelfstandig in binnen- en buitenland te vliegen.

Op deze website heb ik informatie over diverse aspecten van het schermvliegen verzameld.
Guido Louman

Stichting Action Pilots Paragliding is in 2010 opgericht als vriendenclub. Het is een bont gezelschap van enthousiaste en bevlogen piloten die er veel plezier aan beleven om, zonder enig winstoogmerk, belangstellenden kennis te laten maken met deze prachtige vliegsport.
Het ledenbestand bestaat uit zeer ervaren KNVvL-gebrevetteerde piloten, tandempiloten en liermannen.
Action Pilots Paragliding
Iedere zaterdag staan wij met een team van ongeveer 10 man/vrouw klaar om de passagiers een geweldige ervaring te geven die ze nooit zullen vergeten. Na het vliegen met de passagiers gaan wij en onze gastpiloten zelf de lucht in.
We vliegen in de Alblasserwaard, het Groene Hart van Nederland. Op mooie dagen hebben we uitzicht op de grote rivieren, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en soms zelfs Schiphol en Amsterdam. En als het heel helder is en we ook hoog kunnen komen, zien we zelfs de Noordzeekust, Zeeland en het IJsselmeer.
Vanaf een vlak veld trekken wij onze paragliders met een lier rustig de lucht in. Op grote hoogte koppelen we de kabel los en zweven we door de lucht. We landen weer op de plek waar we zijn gestart.
impressie tandemvlucht Action Pilots Paragliding

Guido Louman - steilspiraal Greifenburg