Websites: Guido Louman | YouTube | LinkedIn | Facebook | XContestAction Pilots Paragliding

2010

9-7-2010

Huwelijk

Op 9 juli 2010 om 13:00 uur trouwen Annemieke en ik in de Kennedyzaal van het stadhuis te Dordrecht.


13-5-2010

vliegvakantie Hemelvaart/Pinksteren

Hemelvaartsdag: de naam zegt het al er moet weer gevlogen worden! Van Hemelvaart tot en met Tweede Pinksterdag gaan Ger, Gerard en ik paragliden. De bestemming laten we afhangen van de actuele weerssituatie maar aangezien Ger en ik beiden nog nooit hebben gevlogen in Greifenburg staat die stekken voor deze vakantie hoog op ons verlanglijstje, ook Bassano is een mogelijkheid. Gezien de slechte weersverwachtingen in het gehele Alpengebied gaan we eerst naar Bassano in Italië (omdat het daar eerder goed weer zou worden) om later door te reizen naar Greifenburg in Oostenrijk. We houden de mogelijkheid open tussendoor ook in andere gebieden vliegen.

Donderdag 13 mei.
Donderdag is de eerste dag van onze vliegvakantie. Het plan was is de nacht van woensdag op donderdag naar Oostenrijk/Itali te vertrekken maar door de verwachte regen hebben we het vertrek een dag uitgesteld. Op beide bestemmingen zou het niet vliegbaar zijn en een extra dag in de regen op de camping is ook niet erg aantrekkelijk. Op deze eerste dag zouden we dan eventueel als alternatief kunnen soaren aan de Nederlandse kust op Langevelderslag maar ook daarvoor bleken de weersomstandigheden niet ideaal.Vrijdag 14 mei.
Om 5:00 vertrokken we uit Nederland met 8 graden. Onderweg naar Italië hebben we vrijwel constant regen gehad - met name in Oostenrijk hevige buien maar bij het passeren van de Italiaanse grens werd het zonnig met temperaturen tot 21 graden. Op camping Santa Felicita (Semonzo di Borso del Grappa) aangekomen zagen we de andere piloten waaronder Eric Kmieciak al vliegen. Op de camping ontmoeten we Eric, Felix en Harrie alsmede Frans (een Duitse piloot). s Avonds hebben we lekker gegeten en gedronken in het restaurant aangrenzend aan de camping en zijn we na een lange dag heerlijk in slaap gevallen met het geluid van de regen die op de tent viel.Zaterdag 15 mei.
Na een regenachtige nacht is het nog steeds behoorlijk bewolkt en nat; waarschijnlijk zal er vandaag niet kunnen worden gevlogen en dus gebruiken we deze dag om de omgeving alvast te verkennen en lekker te ontspannen. Met de auto trekken we langs alle vliegstekken op de berg met Felix als onze gids. Helaas blijft het regenen waardoor ik de rest van de dag in mijn tent gebruik voor het invoeren van de diverse vliegstekken in de GPS, werken aan de website werken en beginnen met schrijven van wat nieuwe webpaginas over GPS-software en instellingen speciaal voor het paragliden.
s Avonds komen ook Hans en zn vrouw aan op de camping die zich de komende dagen bij onze groep voegt.


Zondag 16 mei.
...

Maandag 17 mei.
...

Dinsdag 18 mei.
...Woensdag 19 mei.
...Donderdag 20 mei.
...Vrijdag 21 mei.
...

Zaterdag 22 mei.
...


Zondag 23 mei.
...

Maandag 24 mei.
...


11-5-2010

Ondertrouw26-4-2010

K's Choice @ Vredenburg Leidsche Rijn

Het eerste optreden van Ks Choice in Nederland na een pauze van zeven jaar en wij waren erbij in Vredenburg Leidsche Rijn; het was een zeer geslaagde avond.


25-4-2010

lieren Sterksel24-4-2010

lieren Lopik2-4-2010

Paasweekend @ Fryslân2-4-2010

trouwringen1-4-2010

Eurocode

1 april 2010, de officiële startdatum voor de invoering van de Eurocodes in de meeste Europese landen.


20-3-2010

Fort St. Gertrudis13-3-2010

Housewarming party27-2-2010

Wintersport Flumserberg/Walensee7-2-2010

Paraglidingbeurs

Vandaag zijn we weer op de jaarlijkse delta- en paraglidingbeurs in de Olympiahal te Wageningen geweest om wat rond te kijken voor impulsaankopen, plannen te maken voor nieuwe vliegreizen en bij te praten met vliegvrienden.
Ook heb ik even kunnen proefhangen in het Advance Impress 2+ ligharnas... dat zit toch wel rg lekker; wel zou het een opmerkelijke combinatie worden met mijn Mescal2. :o)


6-2-2010

(trouw)pak uitzoeken

Vandaag ben ik met Gideon op zoek gegaan naar een geschikt pak voor de trouwerij. We begonnen de ochtend al vroeg bij Gentlemen (in Oud-Beijerland) waar we erg leuk werden ontvangen en geholpen, via Avenue (geen succes) zijn we de dag geeindigd bij Sonja International waar we ook erg leuk zijn geholpen. Uiteindelijk zal ik de keuze moeten maken tussen 2 pakken die erg van elkaar verschillen... ik weet nog niet welke het uiteindelijk wordt.


24-1-2010

reserve gooien en vouwen

Vandaag hebben we met een aantal vliegvrienden in een gymzaal in Culemborg - slingerend in de ringen - de reserveschermen gegooid en daarna gevouwen... de noodchutes zijn dus weer pris gepakt en klaar voor gebruik.


17-1-2010

Love & Marriage beurs

Vandaag zijn wij - heel burgerlijk - naar de Love & Marriage beurs in Ahoy geweest om nog wat inspiratie op te doen voor ons huwelijk.


16-1-2010

Kapstok

Vandaag wr inkopen doen voor het huis; we hebben eindelijk een kapstok zodat we de jassen weer fatsoenlijk kwijt kunnen...


11-1-2010

Bezoekersstoelen

Nogmaals een bezoekje gebracht aan IKEA bij ons aan de overkant... we hebben nu ook een stapel stoelen voor grotere groepen bezoekers. Nog een paar grote klussen in het huis en we kunnen aan de housewarming-party gaan denken.


11-1-2010

CV ketel kapot

Zondagavond... onze CV-ketel heeft het begeven; geen leven meer in te krijgen... niet echt een goede timing aangezien het buiten behoorlijk vriest. :o(
Na een koude nacht stond gelukkig al 's ochtends vroeg de installateur op de stoep om het probleem op te sporen. Uiteindelijk bleek er kortsluiting in de pomp op te treden; een reparatie die niet meer zinvol was voor de 10 á 11 jaar oude ketel. De oude ketel is verwijderd en er is een nieuwe zuinigere HR-ketel teruggeplaatst.


9-1-2010

Fotograaf voor huwelijk

Nu het grootste deel van de vrije tijd opgaat aan klussen en inkopen doen voor onze nieuwe woning blijft er weinig tijd over voor andere belangrijke zaken... zoals de voorbereidingen voor ons aanstaande huwelijk.
Vanmiddag kwam Henk Versteeg op visite; ik ben jaren geleden in contact gekomen door onze toenmalige hobby (vliegeren) en later het fietsen, waarna we contact hebben gehouden. Henk heeft Annemieke en mij vanmiddag uitgebreid verteld over zijn aanpak bij huwelijksreportages, voorbeeldwerk laten zien en aangegeven hoe hij het graag zou willen doen. Annemieke en ik waren beiden ontzettend enthousiast; dit sloot precies aan bij hoe wij het voor ogen hadden! Ook s avonds tijdens het feest - wat ons betreft een zeer belangrijk deel van de dag - zal Henk aanwezig zijn om een reportage te maken; helemaal te gek!


9-1-2010

Praktijkruimte

Klusupdate. Vandaag zijn we begonnen met inrichten van de praktijkruimte van Annemieke.