Websites: Guido Louman | YouTube | LinkedIn | Facebook | XContestAction Pilots Paragliding

GPS-instellingenFirmware update (met Garmin WebUpdater)

Met Garmin WebUpdater kan de software op het Garmin-apparaat worden bijgewerkt (indien via internet updates beschikbaar zijn). Het gebruik van dit programma wijst zichzelf en zal hier daarom niet worden toegelicht.GPS-instellingen voor paragliding

Voor het gebruik van de GPS tijdens paragliden, gebruik van de GPS voor wedstrijden en het uitlezen van de vluchtgegevens in de PC zijn diverse instellingen handig en/of noodzakelijk. Deze instellingen zullen hier beknopt worden besproken en waar nodig toegelicht.

Meer informatie over GPS en wedstrijden is te vinden via:

Voor de bedieningsinstructies is uitgegaan van de Garmin GPSmap 60CSx/76CSx; veel informatie is echter niet beperkt tot dit apparaat.

Bij de bespreking van (de wijzigingen in) de instellingen van het GPS-apparaat wordt de wijze van het bedienen van de GPS-ontvanger als bekende kennis verondersteld. Zo wordt het tussentijds indrukken van de ENTER-toets (om een geselecteerde optie te kiezen of data in te voeren of een boodschap te bevestigen) en het gebruik van de kanteltoets niet genoemd bij de behandeling van de invoer in de GPS.

Meer info over de basisbediening van de Garmin GPSmap 60CSx/76CSx: Meer info over de basisbediening van de Garmin GPSmap 62s/62st: Meer info over de basisbediening van de Garmin GPSmap 64s/64st: Meer info over de basisbediening van de Garmin GPSmap 78s:

/

Over het algemeen is er in de beschrijvingen op deze website van uitgegaan dat op het toestel bij de taalinstelling is gekozen voor 'Engels'.

Er zijn diverse redenen waarom ik er zelf de voorkeur aan geef mijn GPS in te stellen in de Engelse taal.

Garmin GPSmap 60CSx & 76CSx
Garmin GPSmap 62st (Garmin GPSmap 62-serie & 78-serie)

In de zomer van 2011 heb ik kort de gelegenheid gehad de Garmin GPSmap 62st tijdens het vliegen te testen (met dank aan Ton Raves).
Reset GPS-instellingen (60CSx)

Master-Reset (60CSx)

Houdt tijdens het aanzetten (POWER-ON) van de 60CSx de toetsen QUIT, MENU en ZOOM OUT ingedrukt voor een Master-Reset van het toetsel; alle instellingen en gegevens worden dan gewist.


Reset gebruikersinstellingen (60CSx)

Houdt tijdens het aanzetten (POWER-ON) van de 60CSx de toetsen PAGE en ENTER ingedrukt om enkel de gebruiksersinstellingen te resetten.