Websites: Guido Louman | YouTube | LinkedIn | Facebook | XContestAction Pilots Paragliding

2008

25-12-2008

Wintersport Flumserberg/Walensee

De week van kerst hebben we doorgebracht in resort Walensee (Landal) in Unterterzen (Zwitserland). Het was voor mij de eerste wintersportvakantie maar het skiŽn ging Ė na drie ochtenden skiles Ė boven verwachting. We hebben elke dag op de Flumserberg kunnen skiŽn en hebben - al skiŽnd over bosweggetjes van de ene piste en skilift naar de andere - zo heel wat verschillende pistes van de Flumserberg gezien. Het skiŽn was ontzettend leuk... weer een hobby erbij. :o)

Ik hoop bij een eventueel volgend bezoek aan het gebied ook eens mijn vlieguitrusting mee te kunnen nemen aangezien er rondom de Walensee diverse startplekken te vinden zijn; er worden zelfs SIV-trainingen boven de Walensee gehouden.


9-12-2008

Vermoeiing van stalen bruggen

Op initiatief van TNO, TU Delft en Rijkswaterstaat organiseren de Betonvereniging en Vereniging Bouwen met Staal de themamiddag 'Vermoeiing van stalen bruggen'. De middag was gericht op kennisuitwisseling én de inventarisatie van de behoefte aan een Platform Stalen Bruggen.


7-12-2008

Langevelderslag (soaren)

Een dagje op Langevelderslag wat gesoard. Helaas startte ik 's middags net voordat de omstandigheden ideaal waren, daarna was de wind te hard om op de startplek te kunnen starten (het prikkeldraad kwam mij wat te snel dichtbij tijdens het opzetten).


21-11-2008

Róisín Murphy - Heineken Music Hall

Vorig jaar viel het optreden van Róisín Murphy (de zangeres van Moloko) helaas samen met onze vakantie in Cuba; dit jaar heeft ze voor haar optreden gelukkig netjes rekening gehouden met mijn vakantieplanning. :o)


20-11-2008

Betondag 2008 - De Doelen4-11-2008

Blue Man Group - Heineken Music Hall

Vandaag zijn we naar de Megastar World Tour van de Blue Man Group in de Heineken Music Hall geweest.


2-11-2008

Oude Maasheuvel

Vanmiddag zouden Ger, Zlatko en ik gaan soaren in Oostvoorne. Omdat de windrichting en windkracht niet geschikt leek is dat plan afgeblazen. Ger en ik zijn toen in Barendrecht op de Oude Maasheuvel wat oefeningen gaan doen en hebben wat korte vluchtjes gemaakt.


1-11-2008

Dance & Jazz Festival (Cascade)

Vanavond vond het Kiwanis Dance & Jazz Festival weer plaats in Cultureel Centrum Cascade met optredens van onder andere Gare du Nord (met zangeres Dorona Alberti) en Hans Dulfer.27-10-2008

Glazenwassers in nood op grote hoogte

Op mijn dagelijkse fietstocht van NS-station Rotterdam Blaak over de Boompjes naar de Willemskade viel mijn oog op de glazenwassersinstallatie van het Golden Tulip Hotel aan de Leuvehaven. De bevestiging was van de geleiderail uit het dak gelopen/gebroken waardoor het bakje met daarin de glazenwassers tientallen meters scheef boven de grond hing te bungelen. Met behulp van een ladderwagen van de brandweer zijn de 2 mannen uiteindelijk bevrijd.
Mijn foto is geplaatst bij een artikel op de website van het Algemeen Dagblad en in de middageditie van diezelfde krant.


22-10-2008

Fiat 500 op brugdek

Vandaag de ultieme test voor een van de bruggen waarvan ik constructeur ben... hij heeft de belasting van de Fiat 500 doorstaan! ;o)


28-9-2008

SIV, Babadağ (Ölüdeniz, Turkije)

Vanaf het begin van mijn vliegcarriere zie ik de luchtfoto's van de prachtige omgeving van Ölüdeniz (Babadağ, Turkije) voorbijkomen en nu is het dan zo ver: we vliegen hier een week lang en volgen er een SIV-training ('slipcursus in de lucht').


30-8-2008

dagje Frankrijk

Vandaag zouden Ger, Zlatko en ik gaan vliegen bij Les 7 Meuses in België. Aangezien het vliegweer daar echter niet optimaal is besluiten we door te rijden naar Frankrijk waar we ook Fons en Bert treffen. Nadat de wind wat is afgenomen hebben we heerlijk kunnen vliegen in Haulmé (Le Liry). De geplande avondvlucht bij Joigny valt voor Ger bijna letterlijk in het water (de Maas); wij besluiten - naar aanleiding van de nulwind/rugwind op de startplaats en de Maas tussen start en landing in - de gok niet meer te wagen en gaan gewoon met de auto naar beneden.


24-8-2008

Nedereindse berg, grondoefeningen

Een middagje met Ger gaan grondoefenen op de Nedereindse Berg.


23-8-2008

Nieuwe lijntjes

Tijdens de eerste vlucht van mijn 2 vliegweken in St. Hilaire e.o. zijn vlak voor de start ongemerkt 2 lijntjes achter een hook knife blijven haken waardoor ik met 2 doorgesneden lijnen wegvloog. Gelukkig konden de 2 lijnen diezelfde middag nog vervangen worden bij Wingshop in St. Hilaire du Touvet. Bij thuiskomst heb ik een originele set nieuwe lijnen bij Skywalk besteld welke ik vandaag kon monteren.


29-7-2008

St. Hilaire du Touvet

Het is weer tijd voor 2 weken vliegvakantie en vliegen deze 2 weken in en om St. Hilaire du Touvet. De eerste week beginnen we rustig met de 'basis thermiekcursus/safari' gevolgd door een week 'gevorderden thermiekcursus/basis overlandvliegen'. Het worden 2 leerzame weken waarbij we erg veel vliegstekken hebben bezocht.


16-7-2008

Red Bull Air Race voor de deur

Ik heb het maar zwaar met mijn uitzicht op kantoor. Wordt ik een keer niet van mijn werk gehouden door de Fast Ferry, de warme stem van Ivo Opstelten op de Spido, het speedboatje van Herman den Blijker, vinden er heel de dag trainingssessies plaats voor de Red Bull Air Race... Het keerpunt leggen ze logischerwijs precies voor mijn raam dus ik wordt uren lastiggevallen door looping-vliegende kisten.


12-7-2008

30 jaar

Ter ere van mijn verjaardag was een surprise-party georganiseerd! Ik snapte al niet waarom de mensen om me heen heel de dag zo moeilijk zaten te doen... ach ja, iedereen had de opdracht gekregen me van huis weg te houden.
Ondanks dat de gebreken zich op deze leeftijd natuurlijk echt beginnen aan te dienen ;o) heeft het ook voordelen: ik krijg een extra vrije dag per jaar! :o)


12-7-2008

Tent

....


2-7-2008

MS Eurodam

Ik heb vanachter mijn bureau op kantoor uitzicht op de MS Eurodam (het nieuwste schip van de Holland Amerika Lijn) die aan de Cruise Terminal Rotterdam ligt en vandaag aan zijn eerste cruise begint.


1-7-2008

lieren Lopik (avond)

's Middags ontving ik een mailtje van Action Air Sports dat er die avond onverwachts gelierd wordt in Lopik... dus extra vroeg naar huis, snel nog even wat zakken chips e.d. inslaan, vlieguitrusting bij elkaar harken en snel naar Lopik. Het wordt een gezellige avond met relaxte vluchten en uitzicht op luchtbalonnen.


30-6-2008

Op kantoor

....


21-6-2008

Lopik

....


16-6-2008

CML Soesterberg

Een goede indruk van de sessie in de hypobare kamer en het CML is te zien in een stukje uit BCC documentaire 'How To Kill A Human Being' opgenomen bij het CML.


6-6-2008

C3 - 3D @ Chassé

Het cabaretprogramma van C3 (gelegenheidstrio Mike Boddé, Onno Innemee en Kees Torn) was érg leuk; topavond.


27-5-2008

Muziek & lekker eten

Vanavond weer een avondje muziek op de Coolhaven.


24-5-2008

1000-en-1-nacht

Gideon en Daniëlle vieren dat ze (samen) 60 jaar geworden zijn, dresscode: '1000-en-1-nacht'.


22-5-2008

Spannen brugdek

Vandaag wordt het brugdek van een van mijn bruggen voorgespannen.


17-5-2008

Istanbul

....


15-5-2008

Acda en De Munnik

Oude Luxor....


10-5-2008

Klaas van der Eerden

Cascade....


22-4-2008

Bedrijfsauto

Voor de inspectie op de bouwplaats heb je een mannelijke auto nodig... daarom kreeg ik vandaag een oranje Fiat 500 met glasdak mee.


7-3-2008

Maastricht

...


14-1-2008

Zweetkamertje

Het heeft - i.v.m. de renovatie van het academiegebouw - even geduurd maar vandaag mocht Annemieke haar handtekening zetten op een van de muren in het zweetkamertje.