Websites: Guido Louman | YouTube | LinkedIn | Facebook | XContestAction Pilots Paragliding

2009

26-12-2009

LAN

Klusupdate. Vandaag hebben we met de trekveer de CAT5E (gigabit ethernet) UTP-kabels door de installatiebuizen naar de meterkast getrokken; uiteindelijk toch maar geen CAT6 toegepast omdat de minimaal benodigde bochtstralen (5cm) waarschijnlijk niet overal te realiseren zijn.


12-12-2009

vrijgezellenfeest Gideon8-12-2009

Hairspray

Na een etentje in Biblio zijn we naar de musical Hairspray gegaan. Het was een heerlijke avond: een fijne afwisseling op het overwerken en klussen.


Grohe Vitalio Trend 3

5-12-2009

badkamer

Klusupdate. Na 2 weken met een kapotte glijstang in de douche te hebben gezeten hebben we vandaag - in plaats van te wachten op een nieuw onderdeel - de doucheset vernieuwd... eindelijk weer lekker douchen! :o)


5-12-2009

tuinset

Ook vandaag hadden we weer heel de dag regen... dus een prima moment om een tuinset uit te zoeken! ;o)
Laat die hittegolf maar komen, wij zijn er klaar voor!


2-12-2009

locatie trouwfeest

Na het bezichtigen van diverse mogelijke locaties voor ons trouwfeest zijn 2 locaties overgebleven: Fort St. Gertrudis (Geertruidenberg) van de Arjan van Dijk Groep en Bellevue (Groothoofd, Dordrecht) van meesterkok Ad Janssen... beiden locaties waar we érg enthousiast over waren - ieder met zijn eigen karakter en voordelen - waardoor de keuze moeilijk was.
Vandaag hebben we de knoop doorgehakt en hebben we gekozen voor Fort St. Gertrudis.


30-11-2009

oplevering appartement

...


25-11-2009

overwerk

De komende weken zal er overgewerkt worden om een project op tijd af te krijgen; dat betekent lange dagen, laat thuis en in het weekend bijtanken. Dat kom bijzonder slecht uit met de klusplanning. :o(


23-11-2009

eerste meubelstuk in elkaar gezet

Er moet de komende weken en maanden nog heel wat geklust worden maar het belangrijkste meubelstuk staat al in elkaar: het bed.


23-11-2009

verhuizing

Ondanks dat het even spannend werd of de verhuislift wel kon worden ingezet (in verband met de verwachte windkracht van 5 à 6 Bft) is de verhuizing uiteindelijk heel vlot verlopen. Bij de nieuwe woning werden zowel de verhuislift als een steigerconstructie ingezet waardoor het afleveren en in de juiste ruimte plaatsen van meubilair, kasten, fietsen en 95 verhuisdozen al in ongeveer 1,5 uur was gedaan!


3-11-2009

KNVvL lezing: X-Alps 2009

Winteravondlezing van de KNVvL afdeling Schermvliegen in het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg. Ronny Geijssen vertelt over zijn voorbereidingen voor en deelname aan de Red Bull X-Alps 2009.
De Red Bull X-Alps Adventure Race is een race over de Alpen van Salzburg naar Monaco over 818km; de race duurt ongeveer 2 à 3 weken, de winnaar is diegene die als eerste Monaco bereikt. De 30 deelnemers uit alle werelddelen mogen tijdens de race alleen gebruik maken van een paraglider en wandelschoenen. Het is een race die het uiterste vraagt van de atleten; vliegen is als gevolg van de weersomstandigheden niet altijd mogelijk: lopen is dan het enig toegestane alternatief (ook mag er geen gebruik gemaakt worden van tunnels).

Red Bull X-Alps Google Earth 2009 tracklog.


30-10-2009

Overdracht nieuwe woning!

Vandaag hebben we de sleutels ontvangen van ons nieuwe huis in Barendrecht (Carnisselande)! :o)
Ondanks dat het huis in prima staat verkeert wordt het de komende weken druk met klussen: bekabeling trekken, behang krabben, behangen, verven, in originele staat terug brengen van de oude huurwoning... we hoeven ons dus niet te vervelen! :o)


21-10-2009

scheur in velg vouwfiets (Dahon MuXL)

Na een eruit vallende scharnierpen (een tijd terug) is ditmaal de velgwand van mijn trouwe vouwfiets (Dahon Mu XL) doorgescheurd... wat een aanfluiting!
De velgwand was sneller dan normaal gesleten doordat in de fabriek per abuis keramische velgremblokjes zijn gemonteerd; een te hard materiaal om toe te passen op aluminium velgen. Dat wordt de komende tijd dus lopen vanaf het station naar het werk.

De fietsenmaker (Groeneveld Fietsen, Zwijndrecht) en importeur (Buzaglo) lijken er echter geen haast mee te hebben het probleem snel op te lossen. :o/


18-10-2009

soaren Zoutelande

Eigenlijk zou ik vandaag met Ger gaan vliegen bij Calais (Cap Blanc-Nez), helaas viel de weersverwachting tegen. Ook het reserveplan (Langevelderslag) leek niet goed uit te pakken; uiteindelijk zijn we naar Zoutelande gegaan waar de omstandigheden perfect waren om enkele uren heerlijk te kunnen soaren!
26-9-2009 - 2-10-2009

SIV, Babadağ (Ölüdeniz, Turkije)

Vanaf het begin van mijn vliegcarriere zie ik de luchtfoto's van de prachtige omgeving van Ölüdeniz (Babadağ, Turkije) voorbijkomen, net als vorig jaar vliegen we hier een week lang en volgen er een SIV-training ('slipcursus in de lucht').

Zondag 27 september.
Vandaag een eerste vlucht gemaakt om weer even in te vliegen en te kijken hoe het reddingsvest tijdens het vliegen aanvoelt. De SIV-training is een dag naar voren gehaald maar doordat het weer de tweede helft van de middag niet meewerkte kon niet meer gestart worden.

Maandag 28 september.
‘s Morgens SIV-vlucht 1 van deze training gedaan; de oefeningen: pitch control (dolfijnen), pitch control in combinatie met inklappers, wingovers afgesloten met een korte steilspiraal.
Vrijwel de gehele middag kon er niet gevlogen worden i.v.m. de reddingsactie van een Russische piloot die nabij de 1800m-start was gecrasht; de helicopter had veel moeite de plek van het ongeval te bereiken en is tussentijds enkele malen op de 1700m-start geland waar wij ook waren. Uiteindelijk is de Russische piloot afgevoerd, het letsel was gelukkig beperkt tot een gebroken been.
Aan het einde van de middag kon ik SIV-vlucht 2 maken, de oefeningen: aysmmetrische inklappers met speed, symmetrische inklappers met speed en de 360° risertwist waarbij werd gestuurd met de remlijnen.

Dinsdag 29 september.
Vanwege de bewolking en hevige regen is er vandaag niet gevlogen. De middag is gebruikt voor de pre-briefings van de resterende SIV-oefeningen waarbij ook de ‘stoelstall’ (als voorbereiding op de full stall) weer is uitgevoerd.
‘s Avonds was de live-show van Elvis weer in het restaurant van het hotel.

Woensdag 30 september.
Vandaag stonden we vroeg op de berg; in verband met de opkomende bewolking is besloten allemaal snel te starten, binnen een half uur waren alle 25 piloten uit onze groep gestart.
Helaas zat een SIV-trainingsvlucht er daardoor voor mij niet in, desondanks heb ik zelf wat oefeningen gedaan waaronder de risertwist.
Later op de dag is een gedeelte van de groep naar een 470m-start ten noordwesten van Ölüdeniz gegaan; ik ben daar echter niet gestart omdat de tegenwind er hard en vlagerig was en er tussen de start en landing (het strand) geen mogelijkheid was om te landen... een mogelijke landing in de bomen ertussen zag ik niet zo zitten.

Donderdag 1 oktober.
We staan vandaag weer vroeg op de Babadağ. Tijdens het wegvliegen komt een tandempiloot van Easy Riders schuin boven mij vliegen; hij kon zo mijn wingtip aanraken.
In SIV-vlucht 3 heb ik geprobeerd zo ver te dolfijnen totdat ik een symmetrische inklapper zou krijgen; helaas kwam ik niet hoog genoeg en raakten mijn armen vermoeid. Vervolgens 2 maal een full staal gedaan, dat ging prima maar het scherm reageerde in de full stall wel heftiger dan vorig jaar. Ik heb de vlucht afgesloten met hoge wingovers waarbij ik de bochten met de rem afmaakte en de buitenrem gebruikte om inklappen van de buitenste vleugeltip te voorkomen.

Tijdens het vouwen van mijn scherm bleek mijn scherm gescheurd te zijn: het winkelhaakje van circa 2 cm bij 2 cm is vermoedelijk veroorzaakt door de scherpe rotsen op de startplaats.

SIV-vlucht 4 begon met een shrimpstall, vervolgens heb ik spins tot 180° uitgevoerd vanuit aangeremd en ongeremd (trimspeed) vliegen. Als laatste heb ik weer wingovers gedaan afgesloten door een steilspiraal.

Doordat het weer en de reddingsoperaties van helicopters deze week niet meewerkten zijn er slechts 4 SIV-vluchten gemaakt; ondanks dat ik de laatste dag graag gebruikt had voor nog een SIV-vlucht wilde het merendeel van de groep op vrijdag liever afsluiten met een ontspannendere vlucht.

Vrijdag 2 oktober.
Vandaag kunnen we lekker uitslapen en gaan we halverwege de ochtend omhoog de Babadağ op voor een vlucht naar Butterfly Valley. Boven aangekomen blijkt het behoorlijk bewolkt maar gelukkig breekt dit voor een groot deel open waardoor we toch nog snel kunnen vertrekken richting Butterfly Valley. Het wordt een bijzondere vlucht waarbij we om de bewolking heen hebben moeten vliegen en soms zelfs door dunnen plukken bewolking heen: schitterend! Aangekomen bij Butterfly Valley hebben we nog heerlijk kunnen soaren langs de rotswanden van de kloof waarna we snel moesten landen i.v.m. de sterk aantrekkende wind uit zee. Omdat Butterfly Valley alleen per boot bereikbaar is zijn we door een boot opgepikt en teruggevaren naar Ölüdeniz. ‘s Avonds was er weer de Elvis live-show waarna we nog 2 uur konden slapen alvorens we werden opgehaald door de bus om naar vliegveld Dalaman te worden gebracht.

Ondanks dat we minder hebben kunnen vliegen dan verwacht was het weer een geweldige vakantie!


Klik hier voor de GPS-tracklog van de vlucht naar Butterfly Valley (GoogleEarth KMZ-bestand)!12 & 13-9-2009

weekend lieren @ Sterksel

Ter afwisseling van de voorbereidingen voor de verhuizing, ons huwelijk en de vakantie had ik een heel weekend vliegen in Sterksel ingepland, om niet 2 dagen heen en weer te hoeven rijden zou ik logeren bij Hans. Omstreeks 9:00 uur waren we op het veld aanwezig om te beginnen met de voorbereidingen. De ochtend was gereserveerd voor cursisten, helaas was de wind op al snel behoorlijk krachtig waardoor alleen vrijwel alleen de tandempiloten hebben gevlogen. Aan het eind van de middag werd de wind weer wat rustiger en heb ik toch nog 2 vluchten kunnen maken; toen het ook voor de cursisten weer vliegbaar werd ben ik gestopt met vliegen. Zondag werkte het weer niet mee waardoor de geplande lierdag is afgeblazen. :o/


6-9-2009

soaren Slufter

Aangezien Zoutelande niet vliegbaar leek te worden (te harde wind) zijn Ger en ik naar de Slufter gegaan; bij aankomst was het vol met kitesurfers... ofwel: te harde wind om te paragliden. (Zlatko en Jasmin hadden al wel kort gevlogen.)
Omstreeks 17:00 uur werd de wind wat minder waarna we nog een paar uur heerlijk hebben kunnen vliegen.
Misschien was dit wel onze laatste vliegdag op de Slufter aangezien deze - in verband met de aanleg van Maasvlakte 2 - vanaf 1 oktober afgesloten zal zijn.


27-8-2009

Stijlspiraal (-14,7 m/s), YouTube

Het eerste testfilmpje uit St. Hilaire du Touvet staat op mijn YouTube kanaal... het oefenen van de steilspiraal (een snelle afdaaltechniek) en het uitleiden ervan.
In de bijbehorende GPS-tracklog van deze vlucht (GoogleEarth KMZ-bestand) is de spiraal duidelijk te zien als de plotselinge verticale lijn naar beneden.


24-7-2009 - 8-8-2009

St. Hilaire

Eindelijk was het zover; weer twee weken vliegen in de omgeving van St. Hilaire du Touvet ('Gevorderden Thermiekcursus en Basis overlandvliegen' van Action Air Sports), net als vorig jaar. Dankzij de inspanningen van Ronald - die bij elke weerssituatie een geschikte vliegstek probeerde te vinden - hebben we vrijwel alle dagen kunnen vliegen.
De vliegstekken die we deze 2 weken hebben aangedaan: Naast de oefeningen voor het thermiekvliegen heb ik ook veel oefeningen uit de PT-SIV training herhaald waarbij ik mij voornamelijk heb gericht op het verder oefenen van de steilspiraal en het uitleiden ervan.
Tijdens het vliegen heb ik veel gefilmd met bulletcams op verschillende posities; voornamelijk op de helm en op de knie (de camera in het scherm wil ik eerst op de grond nog eens testen)... ik probeer binnenkort hiervan al wat resultaten online te zetten.
Al met al zijn de 2 weken wederom een succes geworden: leuke groep en veel extra vliegervaring opgedaan... een mooie opwarmer voor de volgende PT-SIV training van september/oktober in Ölüdeniz (Turkije)!


23-7-2009

TechRepair, Canon HV30

Na een tijd in spanning te hebben gezeten (aangezien het de vraag was of ik mijn ter reparatie aangeboden camcorder nog voor de vliegvakantie terug zou zien) heeft TechRepair alle zeilen bijgezet en de camcorder op de laatste dag voor mijn vakantie thuis afgeleverd; prima service!


2-6-2009

Een nieuwe woning!

Ondanks ons persbericht van 23 april is het met het zoeken van een nieuwe woning allemaal toch wat sneller gegaan dan verwacht:
  • 22 maart: op Funda voor de verandering ook eens wat huizen in Barendrecht bekeken;
  • 28 maart: bezichtiging in Barendrecht tijdens de Open Dag;
  • 16 april: tweede bezichtiging van hetzelfde huis;
  • 29 april: eerste bod uitgebracht;
  • 5 mei: overeenstemming bereikt over de verkoopprijs;
  • 22 mei: bouwtechnische keuring woning;
  • 2 juni: doornemen en tekenen koopcontract.
Eind oktober verwachten we te verhuizen naar ons nieuwe huis in Barendrecht (Carnisselande)... vanaf dat moment heb ik een grondoefenberg (Oude Maasheuvel) op 1,5 km afstand! :o)
Tot die tijd kunnen we nog alles op ons gemak regelen; waaronder het oefenen op het Rotterdams accent! ;o)


24-5-2009

lieren @ Sterksel

De vele tandems die voorrang hebben op de lier, (wisselende) windrichting en soms te sterke thermiek maakte het starten vandaag lastig; uiteindelijk heb ik aan het eind van de middag nog 2 vluchten kunnen maken. We hebben gemerkt dat het met 3 personen en 3 schermen toch wat aan de krappe kant is in de Ka. ;o)


19-5-2009

Bulletcam 2

Vandaag ontving ik mijn 2e bulletcam van RF Concepts; ditmaal een 21 HQ met 2.9mm lens (groothoek). Binnenkort kan ik dus gaan knutselen om verschillende cameraposities voor de 2 bulletcams te maken. Enkele ideëen: camera op helm, camera in scherm, camera achter piloot, camera voor piloot (op knie), camera onder piloot... de mogelijkheden zijn eindeloos. Grootste uitdaging wordt de bevestigingsmiddelen zodanig te maken dat ze tijdens het vliegen geen gevaar opleveren (lijntjes mogen er niet achter blijven haken)!


15-5-2009

Bulletcam 1

Vandaag ontving ik mijn eerste bulletcam van RF Concepts; een 21HQ met 4.3mm lens (standaard). Ik ga deze bulletcam gebruiken om te filmen tijdens het paragliden.


15-5-2009

BHV-cursus (brand)14-5-2009

Kees Torn - Einde verhaal13-5-2009

HV30

Na 24 dagen (8 telefoontjes en vele niet nagekomen afspraken) is het Foto Video Boom uiteindelijk dan tóch gelukt een product dat gewoon op voorraad zou zijn (en dus in 1 dag geleverd zou worden) alsnog te leveren... nog nét voordat ontbinding van de bestelling mogelijk was.


9-5-2009

Nedereindse berg, grondoefeningen

Onverwachts ben ik met Ger, Gerard en Cem een paar uur gaan grondoefenen op de Nedereindse Berg.


8-5-2009

BHV-cursus (LEH)5-5-2009

Bevrijdingsfestival

Werden we gisteren nog van ons werk gehouden door de Queen Victoria, vandaag vind het jaarlijkse Bevrijdingsfestival weer naast de deur plaats.


4-5-2009

Queen Victoria

Vandaag heb ik vanaf mijn bureau weer uitzicht op een cruiseschip; de Queen Victoria kwam aan bij de Cruise Terminal Rotterdam.


2-5-2009

noodchutes vouwen

Vandaag heb ik helaas een vliegdag moeten missen omdat de noodchutes nog hingen te luchten. Maar mijn 'slagroomtaart' is weer fris gevouwen dus er kan weer gevlogen worden!


17-4-2009

finale Grote Prijs van Zuid-Holland 2009

In april vinden in Rotterdam de finales van dé talentenjacht voor amateur-popmusici plaats; de Grote Prijs van Zuid-Holland (GPZH). Er wordt gestreden in 4 categorieën: Urban, Bands en Dance/Producers en tenslotte Singer/Songwriter; vanavond is de finale Bands in WATT Rotterdam.
Wij komen speciaal voor de band Joey’s Corner (pop/R&B/funk), waarin een collega van Annemieke zingt.

Zie ook hun filmpje op YouTube (Moloko project).


14-3-2009

PT/SIV-opnamen op YouTube

In aanvulling op het artikel 'Performance Training en Veiligheidstraining - Na vliegangst het vliegplezier weer terug' over de PT/SIV-training die ik in september/oktober 2008 in Ölüdeniz (Turkije) heb gevolgd heb ik wat van de filmbeelden die Tuncay Serçek - de ingehuurde Turkse cameraman van Cloud9 - van mij gemaakt heeft in een kort filmpje op YouTube gezet.


13-4-2009

Bløf @ Nieuwe Luxor

Vanavond presenteert Bløf het nieuwe album ‘April’ in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Tijdens dit speciale Luxor-concert spelen ze het volledige akoestisch tweeluik (‘Oktober’ & ‘April’) in een prachtig decor, de gastmuzikanten die op 'Oktober' en 'April' meespelen - waaronder Sarah Bettens - zijn daarbij ook van de partij.

Op verzoek van een medewerker van het Nieuwe Luxor hebben wij - om lege plaatsen op te vullen - onze stoelen op rij 23 verlaten en zijn we op rij 7 (midden vooraan) gaan zitten; dat was mazzel!


11-4-2009

lieren @ Lopik

Vandaag zijn we weer naar het lierveld in Lopik gegaan waar we even na aankomst gelijk een regenbui over ons heen kregen. Het materiaal is allemaal droog gebleven onder de zeiltjes waarna er weer verder gelierd kon worden. Toen omstreeks 14:15 uur de meeste tandemvluchten waren afgewerkt ben ik zelf ook weer gaan vliegen; het zouden 6 rustige vluchten worden met weinig thermiek.


4-4-2009

lieren @ Sterksel

Het heeft even geduurd maar de eerste liervluchten van dit jaar zitten er op. Het plan was aanvankelijk naar Lopik te gaan maar aangezien daar crosswind werd verwacht die flink zou aantrekken besloot ik op het laatste moment uit te wijken naar Sterksel, het andere lierveld van Action Air Sports. Het zou een heerlijk rustige vliegdag worden; door het heiige weer was het helaas niet erg thermisch... ondanks dat heeft Wilco op een goed moment toch een vlucht naar Liessel (hemelsbreed circa 15 kilometer vanaf de start) kunnen maken.


11-3-2009

Herman van Veen @ Nieuwe Luxor11-3-2009

Loempia's / brand

Vandaag kwam een collega op het idee loempia's te maken. De oven in het keukentje deed het niet zo goed; de brandmeldinstallatie daarentegen werkte prima! :o)


10-3-2009

B-Lijn: PT/SIV-artikel

Vandaag viel de B-Lijn (het blad van de KNVvL afdeling Schermvliegen) in de brievenbus met daarin mijn artikel 'Performance Training en Veiligheidstraining - Na vliegangst het vliegplezier weer terug' over de PT/SIV-training die ik in september/oktober 2008 in Ölüdeniz (Turkije) heb gevolgd.


7-3-2009

Flumserberg

Als afsluiting van de wintersportweek op de Flumserberg heb ik Annemieke op een mooi plekje in het bos (in de sneeuw) ten huwelijk gevraagd... volgend jaar hebben we dus een feestje! :o)


21-2-2009

soaren Slufter

Zaterdag zou de beste dag van het weekend worden en dus moest er gevlogen worden. Het was nog even de vraag of we naar Zoutelande of de Slufter zouden gaan, uiteindelijk is gekozen voor de Slufter omdat sommige voorspellingen een lichte trend naar WNW aangeven voor later in de middag. Ondanks dat de wind (ca. 15km/h) te zacht was om lange tijd te blijven hangen hebben we toch lekker kunnen spelen en wat heen en weer kunnen vliegen in weersomstandigheden uiteenlopend van erg mistig tot lekker zonnig. Het lukt me ook steeds beter om mijn hoogte langs het duin vast te houden en weer te stijgen; het was een mooie dag.


20-2-2009

SnowWorld Zoetermeer

Vanavond zijn we met wat collega’s naar SnowWorld Zoetermeer geweest om wat te skiën en m’n nieuwe ski’s te proberen. De ‘lange’ piste (210 meter lang, dalingspercentage van 20%) gaat wel erg snel vervelen; ik verlang weer naar wintersport (en vliegen) in de bergen!


14-2-2009

soaren Slufter

Valentijnsdag, onbewolkt en een rustig fris windje buiten, wat kun je op zo'n dag nou beter doen dan... soaren op de Maasvlakte! ;o)

Ger en ik gingen aanvankelijk naar de Maasvlakte om wat opzetoefeningen te doen; volgens de weersverwachting zou de wind te zacht zijn om echt te kunnen vliegen. Aangekomen bij het Waterwegduin bleek de wind inderdaad erg zacht. Na wat opzetoefeningen en hopjes draaide de wind iets; we zijn toen met de gefieldpackte schermen richting Slufter gereden om daar verder te spelen. Op de Slufter bleek de wind echter zo lekker te zijn dat we heerlijk konden spelen en - tegen de verwachtingen in - zelfs hebben kunnen vliegen! Uiteindelijk is het daarmee een heerlijke vliegdag geworden.


25-1-2009

Plus5 beurs

Vandaag zijn we weer op de jaarlijkse delta- en paraglidingbeurs van zeilvliegvereniging PLUS-5 in de Olympiahal te Wageningen geweest om wat nieuwe spullen te kopen, plannen te maken voor nieuwe vliegreizen en bij te praten met vliegvrienden.


10-1-2009

Schaatsen op Het Waaltje

Vanmorgen schaatsen gekocht (noren), vanmiddag geschaatst op Het Waaltje bij Rijsoord.